OB PANDEMIJI KORONAVIRUSA


Vsebine
Duhovna podpora
Pomoč za verouk doma

Pričavanja v preizkušnji koronavirusa
UKREPI ZARADI PANDEMIJE KORONAVIRUSA

 
Dragi verniki,
ne bojte se!

Naš seznam postnih sklepov se je spremenil ob nastopu okužb in nevarnosti novih okužb koronavirusa. V tej preizkušnji je priložnost, da še bolj poglobimo postni čas s tem, da iščemo temeljni namen našega bivanja. Ta je, da smo ljubljeni od Boga in da smo poklicani da ljubimo bližnjega. Čemu smo na svetu? Da bi živeli po Božji volji in se zveličali. Zakaj nas je Bog ustvaril? Da bi nas naredil deležne svoje lastne neizmerne sreče. Kakšno je moje poslanstvo v svetu? Da bi druge osrečeval in se zveličal.
Včeraj, na 3. postno nedeljo smo brali evangelij o Jezusovem srečanju s Samarijanko. Žena je šla opoldne po vodo k vodnjaku. (Sveto pismo, video) Njeno hrepenenje po običajni vodi je Jezus preusmeril, da bi začela razmišljati o Živi Vodi, ki jo bo On dal. Katera je ta Živa Voda? To je Sveti Duh, ki se izliva v srca verujočih. Živa voda je Ljubezen, ki naj bi jo čutili pri molitvi in bogoslužju. (Video: kaj se skriva za tančico bogoslužja.) To je tudi naše hrepenenje po pravičnosti, svetosti, ljubezni, nežnosti, miru, sreči, odrešenju… To hrepenenje naj bi v tem času posebno odkrivali odrasli katehumeni ter prvoobhajanci in birmanci s starši.
Bog je res Ljubezen, za vse vas molim, da bi prejeli duhovno spoznanje te Božje ljubezni.
Kakor je Jezus pri Samarijanki hrepenenje po vodi preusmeril v hrepenenje po Živi Vodi, tako tudi mi to preizkušnjo koronavirusa naobrnimo na Živo Vodo. Nič hudega se nam ne bo zgodilo. Prva naloga je, da natančno ubogamo navodila svetnih in cerkvenih oblasti z zdravniki. Kot kristjani molimo drug za drugega, in pomagajmo. To je vse.
Ta čas izkoristimo za mnogo dobrih – še boljših svari. Za vas molim vsak dan, obhajam sveto mašo in vas blagoslavljam. Ko bo prišel čas, se bomo spet videli v naši župnijski cerkvi in bomo slavili Boga. Zvrstila se bodo vsa čudovita praznovanja z boljšim zavedanjem, kako je vse dar, da smo lahko skupaj in da nam je lepo.
OSTANIMO DOMA!

Koroška Bela, 16. marec 2020 Peter Nastran, vaš župnik.

Povezava na vsebine

Print Friendly, PDF & Email